∼ 7. MEĐUNARODNA LJETNA ŠKOLA HRVATSKOG JEZIKA I KULTURE-PRIJAVE U TIJEKU

Sedma međunarodna škola hrvatskog jezika i kulture  održati će se u periodu od 17. do 24. srpnja 2016. u Vrbniku na otoku Krku, u organizaciji Hrvatskog studijia Sveučilišta u Zagrebu i Vrbničkog kulturnog društva Frankopan.

Po uzoru na protekle godine, škola organizira svakodnevnu nastavu hrvatskog jezika koja će uključivati pravopis, gramatiku i naglasni sustav, ali i predavanja iz hrvatske kulture. Ove godine polaznici će imati priliku pohađati i početni tečaj gradišćansko-hrvatskog jezika. Svako jutro i svaku večer organizirat će se kulturni program kako bi se predstavila baština otoka Krka. U slobodno vrijeme predviđena su dva kratka izleta te igranje kartaških igara briškule i trešete.

Prijaviti se mogu svi studenti koji su zainteresirani za detaljnije učenje hrvatskog jezika. Škola nudi programe za studente kroatistike i slavistike, program za ostale studente sa znanjem hrvatskog jezika te početni tečaj. Uz studente, prijaviti se mogu i osobe koje su diplomirale, a zainteresirane su za polaženje Škole.

Kandidati pristupaju malom testu poznavanja hrvatskog jezika nakon kojeg su razvrstani u grupe prilagođene njihovom znanju.
Prijave za ovogodišnju Školu otvorene su do 15. lipnja.
Grupe za jezične vježbe uključuju od šest do deset polaznika, a Škola ih može primiti maksimalno 30.
Jezične vježbe vode prof. dr. sc. Sanja Vulić i doktorantica Lidija Bogović, a predavanja iz hrvatske kulture također će držati profesori s Hrvatskih studija.
Smještaj je moguće rezervirati preko organizatora i online.

Više informacija o postupku prijave možete pronaći na Facebook stranici Škole .


Objavljeno: 13. lipnja 2016