∼ ALA ŠU! – NOVI PORTAL ZA PROMOCIJU DOGAĐANJA OTOKA KRKA

Ala šu

POKRENUT ALA ŠU!, NOVI PORTAL ZA PROMOCIJU DOGAĐANJA OTOKA KRKA ( www.ala-su.com)
Turistička zajednica otoka Krka, svjesna sve većih izazova i očekivanja na razvoju ponude doživljaja i unapređenja konkurentnosti, u suradnji s turističkim zajednicama pokrenula je novi portal za promociju objedinjenih programa događanja na otoku Krku, uvođenjem In Destination sustava informiranja turista u destinaciji.

Nakon zajedničke objave promotivnih materijala s kojima se TZ otoka Krka uspješno promovira na turističkim sajmovima Europe, pa do tiska objedinjenih karata pješačkih i biciklističkih staza, koje turističke zajednice koriste u kreiranju programa outdoor aktivnosti u cilju produženje sezone i dodatne ponude, ovog proljeća pokrenut je i zajednički portal s objedinjenom promocijom svih događanja na otoku Krku.

Portal www.ala-su.com prilagođena je za prikaz na svim vrstama uređaja (telefoni, tableti), operativnim sustavima i modernim Internet preglednicima. Sastoji se od modula za prikaz podataka na web stranicama i djeljenje sadržaja na odabranim društvenim mrežama, te web servisa za razmjenu sadržaja sa svim zainteresiranim pružateljima informacija.
Zasad su izrađene dvije jezične verzije, hrvatska i engleska, sa željom za daljnjim proširenjem i na druge jezične varijante.

Na portalu, korisnici i posjetitelji, također mogu pročitati informacije o samoj destinaciji, otoku Krku, pogledati atraktivne fotografije, te dobiti osnovne podatke o svim turističkim zajednicama otoka.

Samo događanje detaljno je opisano, kako bi posjetitelj na jednom mjestu dobio cjelovite informacije, kao što su fotografije događanja, google karta s točnom lokacijom događanja, cijena, sat početka…

Izrađen je i web servis koji omogućuje gospodarskim subjektima (hotelima, agencijama, iznajmljivačima i drugima) preuzimanje sadržaja kalendara, kako bi ga implementirali na svoje stranice i na taj način osigurali kvalitetne informacije o događanjima svojim gostima.
Web portal www.ala-su.com napravljen je u suradnji s tvrtkom DIGITAL MEDIA jdoo i Multilinkom d.o.o. iz Rijeke.

AUTOR TEKSTA: Mr.sc. Majda Šale, direktorica ureda TZ otoka Krka

PREUZETO S WEB STRANICA TZ OTOKA KRKA

 

 


Objavljeno: 12. svibnja 2017