∼ EDUKACIJA O SUSTAVU eVisitor

 

 

U cilju što kvalitetnijeg pristupa i korištenja novouvedenog sustava eVisitor, Turistička zajednica otoka Krka u suradnji s Glavnim uredom Hrvatske turističke zajednice organizira predavanje koje će se 23. veljače 2016. godine održati u Velikoj vijećnici Grada Krka, s početkom u 09.00 sati.

Edukacija je namijenjena svim dionicima sustava turističkih zajednica kao i pružateljima usluga smještaja na području otoka Krka počevši od samih iznajmljivača preko turističkih agencija, pa sve do hotelskih kuća i kampova. Naime, Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s ostalim turističkim zajednicama i drugim dionicima, sa zadaćom centralizacije podataka o turistima, zatim pojednostavljenja procesa prijave i odjave turista, kao i nadzora nad naplatom boravišne pristojbe, izradila je online aplikaciju eVisitor.

Riječ je o novom i besplatnom informatičkom sustavu u koji se podaci unose bez potrebe instaliranja posebnih programa, a za čije je korištenje potrebno imati tek računalo i pristup Internetu. Kao centralno mjesto prijave i odjave turista, naplate boravišne pristojbe i statističkog upravljanja podacima eVisitor s primjenom je započeo 01. siječnja ove godine, a njegovo uvođenje praćeno je objavom Pravilnika o načinu vođenja popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici.

 


Objavljeno: 3. veljače 2016