∼ EKO VANDALIZAM NA DJELU

UVIDOM NA TERENU USTANOVLJENO JE DA JE DRUGU GODINU ZA REDOM PARK ISPRED AMBULANTE U VRBNIKU NEPOZNATI POČINITELJ POPRSKAO TOTALNIM HERBICIDOM.

OBRT KOMUNALNE USLUGE LUMIN IZ KRKA, ZADUŽEN ZA ODRŽAVANJE ZELENIH POVRŠINA NA PODRUČJU OPĆINE VRBNIK DAO JE SVOJ IZVJEŠTAJ NA NAVEDENO U KOJEM JE NAGLASIO KAKO JE ŽUĆENJE I PADANJE LIŠĆA NA PREDMETNOJ POVRŠINI VRLO VJEROJETNO NASTUPILO USLIJED TROVANJE BILJA NEPOZNATIM AGENSOM, VJEROJATNO TOTALNIM HERBICIDOM. ISKLJUČENE SU SVE OSTALE MOGUĆNOSTI KAO ŠTO SU NEDOSTATAK HRANJIVA, POSLJEDICE NEZALJEVANJA I SLIČNO.  REČENO JE KAKO SU SIMPTOMI ISTI NA RAZLIČITIM BILJNIM VRSTAMA (PITOSPORA, LOZA, ŠČIRICA PO ZIDOVIMA) STOGA OŠTEĆENJA NISU NASTALA NITI USLIJED NAPADA NEKE BOLESTI I ŠTETNIKA.

PREDMET JE PREDAN NA DALJNJE POSTUPANJE U POLICISJKU POSTAKU KRK. DOPIS POSLAN POLICIJSKOJ POSTAJI KRK I OČITOVANJE LUMINA MOŽETE PROČITATI OVDJE.

U NASTAVKU MOŽETE POGLEDATI SLIKE PARKA NAKON VANADALIZMA, SLIKE PRIKAZUJE POSLJEDICE IZ 2014. GODINE KADA JE PARK UNIŠTEN PO PRVI PUT ODMAH PO NJEGOVU UREĐENJU, NAŽALOST ISTO SE PONOVILO I OVE GODINE I TO NA ISTI NAČIN. NADAMO SE DA TREĆEG PUTA NEĆE BITI.


Objavljeno: 11. lipnja 2015