∼ FINA NUDI IZNAJMLJIVAČIMA NOVE USLUGE PLAĆANJA PDV-a

Iz Hrvatske gospodarske komore, Sektor za turizam stigla je informacija da od 01. ožujka 2015. FINA nudi iznajmljivačima paušalistima nove usluge plaćanja PDV-a kojeg su obvezni podmiriti temeljem korištenja usluga posredovanja stranih agencija i portala (posredničke  provizije, oglašavanje i slično).

Ove nove usluge uključuju izradu i slanje obrazaca poreza na dodanu vrijednost u sustav ePorezna te slanje obrazaca poreza na dodanu vrijednost u sustav ePorezna.

Usluge su razvijene na inicijativu HGK Zajednice obiteljskog smještaja i u suradnji s FINA-om, a cilj je olakšati poslovanje, pojačati učinkovitost i smanjiti administraciju.

Ukratko, nova usluga omogućuje da iznajmljivač paušalist pribavi porezni broj u najbližem uredu Porezne uprave i potpiše punomoć u najbližoj poslovnici FINA-e, a potom jednom mjesečno donese (ne mora niti osobno) ispostavljene fakture inozemnih posrednika i uplati pripadajući PDV. Sve ostale administrativne radnje, od obračuna PDV-a do slanja  obrazaca u sustav ePorezna, obavlja FINA, uz manju naknadu.

Predmetne usluge opisane su u ovom LETKU, a više informacija možete dobiti naLINK.

(preuzeto s portala OTOK KRK)


Objavljeno: 18. veljače 2015