∼ HUMANITARNI KONCERT “ZA TEOV PRVI KORAK”

Općina Malinska-Dubašnica, Općina Dobrinj, TZO Malinska-Dubašnica i TZO Dobrinj uz pomoć dobrih ljudi, u sklopu humanitarne akcije „Za Teov prvi korak“, organiziraju humanitarni koncert koji će se u srijedu 9. prosinca 2015. održati u školskoj sportskoj dvorani u Bogovićima, Malinska, s početkom u 19,00 sati.

Teo Jelenović iz Klimna rođen je 3. rujna 2015. godine s dijagnozom artrogripoza. Rijetka je to bolest (1:20.000 poroda) koja se manifestira ukočenošću zglobova, tetiva i slabom pokretljivošću mišića. Kod Tea su zahvaćene nogice (pri porodu su bile ukočene pod 90˚) i rukice koje je u bilo moguće savinuti samo pod 80˚. U Hrvatskoj je ova bolest jako rijetka i nema se puno iskustva u liječenju te su se roditelji malenog Tea odlučili za liječenje u Njemačkoj. Teo je donedavno bio na liječenju u Njemačkoj od 1. listopada ove godine. Već nakon prva dva tjedna terapija postignuti su veliki rezultati što potvrđuje ispravnost odluke da se s liječenjem nastavi u inozemstvu. Procijenjeni troškovi operacija, ortoza, fizikalnih terapija koje će uslijediti nakon faze gipsanja po metodi Ponsetittechnik, za višegodišnje liječenje iznose oko 100.000 €. Uz pomoć rodbine, prijatelja i znanaca prikupljena su sredstva koja su dovoljna za 6 tjedana liječenja. HZZO ne pokriva liječenje u inozemstvu jer ta bolest kod nas nije uvrštena na listu rijetkih bolesti!

Slijedom navedenoga organiziran je ovaj humanitarni koncert na kojem će, potpuno besplatno, nastupiti brojni izvođači iz naše Županije.

Organizatori pozivaju sve drage ljude velikoga srca da se pridruže u humanitarnoj akciji tako da kupnjom ulaznica sudjeluju na humanitarnom koncertu ili da dobrovoljne priloge uplate na žiro račun humanitarne akcije „Za Teov prvi korak“ – Erste banka d.d., IBAN: HR2424020063102950832 (nositelj računa: Asja Gencel, Novi Vinodolski), SWIFT/BIC: ESBCHR22 pomognete u liječenju malenog Tea.

Također pozivamo poslovne subjekte da osim financijskom donacijom pomognu i donacijom pića koje bi se prodavalo na dan koncerta u Malinskoj tako da se isključivo prikupljaju dobrovoljni prilozi. Ujedno pozivaju svih da se na bilo koji drugi način (volontiranje, redarstvo i sl.) uključe u akciju čime bi doprinijeli humanitarnoj akciji „Za Teov prvi korak“.

Ulaznice za ovaj koncert su 30,00 kuna, a mogu će se nabaviti u TZO Malinska-Dubašnica radnim danom od 8,00 do 15,00 sati ili na dan koncerta ispred sportske dvorane.

Hvala svima na odazivu i pomoći! (PREUZETO S PORTALA OTOK KRK)


Objavljeno: 7. prosinca 2015