∼ III. VRBENSKE UŽANCE – povratak u prošlost na vrbničkim trgovima i ulicama

Pozivamo Vas da 15.08.2015., u subotu, dođete u Vrbnik i osjetite duh starine s početka prošlog stoljeća kroz pjesmu, ples i uprizorenja starih običaja i načina života u staroj jezgri mjesta. Program započinje u 20.30 na Škujici, a prizori će osim na Škujici biti postavljeni zgorun Placun, na Placi Vrbničkog statuta, na Opjici, u Baćin dvoru i na Dvercih.

Organizator događanja je Vrbničko kulturno društvo Frankopan uz potporu Primorsko-goranske županije, Općine Vrbnik, TZO Vrbnik, vrbničkih ugostitelja i vinara: PZ-a Gospoja, Restorana Nada, Pekare Vrbnik, Caffe bara Zlatna žlahtina, Buffeta Primorec, Konobe Luce, Vinarije Šipun, Kuće vina Ivan Katunar, PZ-a Vrbnik, Vinarije Katunar i Galerije Baćin dvor.

Manifestacija je organizirana po treći put. Ove godine s novom koncepcijom, ali ponovo s ciljem  okupljanja čim većeg broja entuzijasta i zaljubljenika u vrbničku baštinu i starinu koji će svim posjetiteljima pružiti nezaboravan povratak u prošlost. Vrbnikom će odzvanjati pjesma kumpanij i kanturic, moći će se čuti sopeli, tambure, tamburice i harmonika, vidjeti autohtoni vrbenski tanec te prikazi tradicionalnog načina života kroz različite aktivnosti koje će prezentirati ženi, muži, dica, meštrice, ribari, čobani, bečvari, oštari, mladići i divojki, mali i veli, a sve uz bogatu kostimografiju i scenografiju sačinjenu od sačuvanih originalnih starinskih predmeta.

Prošećite Vrbnikom, osjetite duh starine i uživajte s nama!

(TZO Vrbnik)

PLAKAT VRBENSKE UZANCE 2015


Objavljeno: 13. kolovoza 2015