∼ INTERVJU NEDA PINEZIĆA: HRVATSKI DOMAĆINI SU CIJENJENI KAO NAJBOLJI DOMAĆINI U EUROPI

“Prvi čovjek obiteljskog turizma u Hrvatskoj, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK, nositelj obiteljske tradicije u turizmu kao pripadnik treće generacije, ambasador hrvatskog turizma i još mnogo toga – sve je to Nedeljko Pinezić.

Nedo, kako ga svi zovu od milja, osoba je koja živi turizam svaku sekundu svog života i koji je svoj život posvetio razvoju obiteljskog turizma. Pri tome  nesebično svima je na raspolaganju i pomaže svim turističkim djelatnicima kako bi zajedničkim snagama podigli kvalitetu obiteljskog turizma u Hrvatskoj. Mogu slobodno reći kako je definicija Homoturisticusa upravo utjelovljena kroz lik i djelo Nede Pinezića.

Obiteljski smještaj sa skoro 70.000 smještajnih jedinica čini gotovo 50 posto našeg turizma, te samim time sve govori o njegovoj važnosti za naš turizam kao i potencijalima. Upravo o obiteljskom smještaju, te razvoju i stanju obiteljskog smještaja u Hrvatskoj, imao sam čast razgovarati s Nedom Pinezićem. Forma intervjua je van svih pisanih i nepisanih pravila, apsolutno predugačak, ali jednostavno ga morate pročitati, pogotovo domaćini u obiteljskom smještaju.

Uzmite si vremena, opustite se i pročitajte enciklopediju obiteljskog turizma.”

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE

(PREUZETO S PORTALA: www.hrturizam.hr, AUTOR TEKSTA: Goran Rihelj)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Objavljeno: 21. travnja 2016