∼ IZBOR OSOBE GODINE OTOKA KRKA ZA 2014.GODINU

Portal OTOK KRK i ove će godine, tradicionalno po četvrti puta, organizirati izbor osobe godine otoka Krka za 2014. godinu.

Pravila za izbor su jednostavna:

1. Osoba koja zaslužuje biti proglašenom osobom godine otoka Krka za 2014. mora biti u svakom pogledu uzorna, a najbitnije je, što je i temelj ovoga izbora, da je u ovoj 2014. godini imao ili imala neko posebno i hvalevrijedno djelo, postignuće, rezultat, zaslugu… u bilo kojem segmentu života: humanitarnom, znanstvenom, umjetničkom, gospodarskom i sl. Sportaše i sportske djelatnike nismo ovdje spomenuli, ne zato što ne zaslužuju, nego zato što se svake godine bira naj-sportaš godine otoka Krka gdje će oni imati prigodu biti izabrani. Osim toga, neće se prihvatiti prijedlozi za one osobe koje budu predložene za postignuće u poslu koje profesionalno obavljaju ili za njega primaju novčanu naknadu.

2. Ista osoba ne može biti izabrana za osobu godine dvije godine zaredom.

3. Kandidate za osobu godine otoka Krka mogu predlagati svi čitatelji i suradnici portala Otok Krk. Prijedlozi s imenom, prezimenom, godinom rođenja i adresom, zatim detaljnijim obrazloženjem što je taj kandidat ili kandidatkinja značajno napravio/la u ovoj godini te imenom, prezimenom i adresom predlagatelja slati na e-mail otokkrk.org@gmail.com. Anonimni prijedlozi neće se prihvatiti.

4. Članovi uredništva, žirija kao i članovi njihovih užih obitelji, ne mogu biti predloženi za osobu godine.

5. Prijedlozi se primaju zaključno do nedjelje 7. prosinca ove godine, najkasnije do ponoći.

6. Uredništvo će potom provjeriti jesu li svi prijedlozi istiniti i potom objaviti kompletnu listu, ali bez podataka o predlagateljima. Zatim će biti omogućen vremenski rok za primjedbe o predloženim kandidatima na isti e-mail otokkrk.org@gmail.com. Primjedbe moraju također biti potpisane jer se anonimne neće uzimati u obzir. Sve će to biti dovršeno do 15. prosinca.

7. Potom će na početnoj stranici Portala biti objavljena kompletna lista kandidata i  anketa putem koje će čitatelji moći glasovati za samo jednog odabranog kandidata. Glasovanje će trajati do 24. prosinca do ponoći, tako da ćemo za Božić imati osobu godine otoka Krka za 2014. godinu.

Kako bismo izbjegli neregularnosti u glasovanju, ove smo godine uveli novost da će osobu godine, uz čitatelje Portala, izabrati i tročlani žiri kojeg čine Miranda Šebelja,naj Bodulka 2011. godine, Ivica Brusić Brujo, fotograf te urednik Portala Milovan Kirinčić. Svaki će od njih izabrati jednu osobu, isto kao i čitatelji, s tom razlikom da će osoba koju izaberu čitatelji nositi 2 boda. Na kraju će osoba koja skupi najviše bodova od maksimalno 5 mogućih, postati osoba godine otoka Krka za 2014. godinu.

Naknadno će biti objavljeno kada će i gdje biti svečana dodjela priznanja.

PREUZETO SA PORTALA OTOK KRK, NA KOJEMU MOŽETE PRONAĆI  DETALJNIJE INFORMACIJE. LINK JE SLIJEDEĆI: www.otok-krk.org


Objavljeno: 27. studenoga 2014