∼ IZBOR OSOBE GODINE OTOKA KRKA ZA 2015. GODINU-PREDLAGANJE KANDIDATA

I ove će se godine, tradicionalno po peti puta, organizirati izbor osobe godine otoka Krka, sada za 2015. godinu.

Portal “Otok Krk” prije četiri godine prvi puta u povijesti otoka Krka pokrenuo je izbor osobe godine našega Zlatnog otoka. Prva osoba godine bila je Miranda Šebelja iz Krka, sljedeće 2012. godine zasluženo je ta titula pripala Petru Bajčiću iz Brusića (poznatijem kao Pere ki načinja kosti), 2013. godine naj Bodul je postao Anton Juranić – Pivac iz Jurandvora, dok je prošle godine osoba godine otoka postala Mirjana Skomeršić iz Krka.

Pravila za izbor su jednostavna:

1. Osoba koja zaslužuje biti proglašenom osobom godine otoka Krka za 2015. mora imati prebivalište na otoku Krku, mora biti u svakom pogledu uzorna, a najbitnije je, što je i temelj ovoga izbora, da je u ovoj 2015. godini imao ili imala nekoposebno i hvalevrijedno djelo, postignuće, rezultat, zaslugu… u bilo kojem segmentu života: humanitarnom, znanstvenom, umjetničkom, gospodarskom i sl. Sportaše i sportske djelatnike nismo ovdje spomenuli, ne zato što ne zaslužuju, nego zato što se svake godine bira naj-sportaš godine otoka Krka gdje će oni imati prigodu biti izabrani. Osim toga, neće se prihvatiti prijedlozi za one osobe koje budu predložene za postignuće u poslu koje profesionalno obavljaju ili za njega primaju novčanu naknadu.

2. Ista osoba ne može biti izabrana za osobu godine dvije godine zaredom.

3. Kandidate za osobu godine otoka Krka mogu predlagati svi čitatelji i suradnici portala Otok Krk. Prijedlozi s imenom, prezimenom, godinom rođenja i adresom, zatim detaljnijim obrazloženjem što je taj kandidat ili kandidatkinja značajno napravio/la u ovoj godini te imenom, prezimenom i adresom predlagatelja slati na e-mail otokkrk.org@gmail.com. Anonimni prijedlozi neće se prihvatiti.

4. Članovi uredništva, kao i članovi njihovih užih obitelji, ne mogu biti predloženi za osobu godine.

5. Prijedlozi se primaju zaključno do srijede 9. prosinca ove godine, najkasnije do ponoći.

6. Uredništvo će potom provjeriti jesu li svi prijedlozi istiniti i potom objaviti kompletnu listu, ali bez podataka o predlagateljima. Zatim će biti omogućen vremenski rok za primjedbe o predloženim kandidatima na isti e-mailotokkrk.org@gmail.com. Primjedbe moraju također biti potpisane jer se anonimne neće uzimati u obzir. Sve će to biti dovršeno do 13. prosinca.

7. Potom će na početnoj stranici Portala biti objavljena kompletna lista kandidata i anketa putem koje će čitatelji moći glasovati za samo jednog odabranog kandidata. Glasovanje će trajati do 24. prosinca do ponoći, tako da ćemo za Božić imati osobu godine otoka Krka za 2015. godinu.

Naknadno će biti objavljeno kada će i gdje biti svečana dodjela priznanja.

Budući da je portal Otok Krk nezavisan i neprofitan, traže se sponzori i donatori koji će pomoći u što kvalitetnijoj provedbi ovoga izbora, da se prikladno nagradi novoizabrana osoba godine i organizira svečana dodjela priznanja kao i proteklih godina. Ujednom se unaprijed i zahvaljuju. (preuzeto s portala “Otok Krk”)


Objavljeno: 24. studenoga 2015