∼ KRČKI SREDNJOŠKOLCI PREDSTAVILI HRVATSKU NA “EUROSCOLI” U STRASBOURGU

Učenici Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir iz Krka predstavili Hrvatsku 28. siječnja 2016. na „Euroscoli“ u Strasbourgu

Krčki su učenici izabrani među najbolje europske učenike na nacionalnom natjecanju “Europa pred izazovima“ u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj. Nagrađeni video uradak, ocijenjen s maksimalnim brojem bodova, djelo je maturanata Veronike DorčićMarije Prendivoj te Nikole Vladića pod mentorstvom prof. povijesti Gordije Marijan te je omogućio krčkim učenicima nagradno putovanje u Strasbourg na koje su krenuli 27. siječnja u pratnji mentorice Gordije Marijan i ravnateljice Đurđice Cvitkušić.

Učenici Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir već drugu godinu zaredom ostvaruju izniman uspjeh na nacionalnom natječaju u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta te s velikim ponosom predstavljaju Hrvatsku na Euroscoli u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

Euroscola je redovni godišnji program Europskog parlamenta kroz koji učenici viših razreda srednjih škola iz država članica Europske unije na praktičan način uče o europskim pitanjima. Program Euroscola potiče kod mladih autentično kritičko razmišljanje o aktualnim temama i izazovima pred kojima se nalazi Europska unija. Simulacija rada u Europskom parlamentu promovira političku kulturu i poznavanje političkih institucija te omogućuje međukulturalni dijalog i razumijevanje nacionalnog identiteta u interakciji s identitetom Europe. Dodana vrijednost ovog programa je razmjena iskustava i prijateljstva koja nastaju među srednjoškolcima iz svih država Unije, dok profesori mentori imaju priliku upoznati svoje kolege iz drugih zemalja i razmijeniti najbolje prakse.

(AUTOR TEKSTA: Gordija Marijan)

NAGRAĐENI VIDEO URADAK MOŽETE POGLEDATI OVDJE


Objavljeno: 3. veljače 2016