∼ MINISTAR KLIMAN U CJELODNEVNOM POSJETU VRBNIKU

Ministar turizma Anton Kliman 26. kolovoza posjetio je Vrbnik na otoku Krku gdje je obišao staru jezgru i upoznao se s razvojnim mogućnostima i planovima za integrirani razvoj temeljen na obnovi kulturne baštine i povezivanju poljoprivrede i turizma u općini Vrbnik. Tom prilikom ministar Kliman posjetio je poljoprivrednu zadrugu Vrbnik gdje je naglasio važnost autohtonih i kvalitetnih proizvoda koji su integralni dio današnje turističke ponude i potražnje.

„Žlahtina je brend i dio doživljaja Vrbnika i otoka Krka. Degustiranje na samom mjestu gdje se ona proizvodi, uz samu crtu mora, daje poseban doživljaj turistima i čini velik doprinos turističkoj i gastronomskoj ponudi Vrbnika i otoka Krka. Trendovi u turizmu su se izmijenili, danas se traži izvrsnost i autentičnost. Ako dobro osmislimo proizvod, tu je osiguran uspjeh“, istaknuo je ministar, dodavši: „Ovakvi netaknuti biseri imaju veliku perspektivu i zato je potrebno razvijati autohtone sorte, izvornost baziranu na vrhunskoj tehnologiji. Hrvatska je mala zemlja s brojnim malim proizvođačima koji imaju zaista kvalitetne proizvode i koji su vrlo značajni. Kada se to poveže s turizmom, to čini  prednost i perspektivu posebice maldim ljudima koji će ostati ovdje, da se ne iseljavaju.“

Ministar Kliman posjetio je i knjižnicu obitelji Vitezić utemeljenu krajem 19. stoljeća te obišao staru gradsku jezgru Vrbnika i vidikovac iznad mora. Osim toga, ministar je posjetio i novootvoreni vinotel-hotel Gospoja, prvi vinski hotel u Hrvatskoj, u koji su vinarske obitelji Toljanić i Brusić uložile oko 35 milijuna kuna.

Hotel je kategoriziran s četiri zvjezdice, a ima 22 smještajne jedinice, a u ponudi će, među ostalim, biti spa tretmani na bazi vina i grožđa, mediteranska sauna s aromatičnim biljem te kušaonica vina, restoran i konoba.

Također, ministar je posjetio i ugostiteljstvo Nada-Ivan Juranić, gdje je komentirao postojeću ponudu izvornog vina i hrane u restoranu i uređenje te stavljanje u funkciju privatnih objekata-kuća i apartmana za odmor koji imaju svoju priču te kao takvi mogu biti privlačni gostima.

Kasnije, tijekom dana, ministar turizma posjetio je i manifestaciju Dani vina otoka Krka.

(PREUZETO S INTERNETSKIH STRANICA MINISTARSTVA TURIZMA)


Objavljeno: 30. kolovoza 2016