∼ NASTAVAK UREĐENJA TRGA SV.IVANA

slika-potpis ugovora

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju  radova na  uređenju Trga sv. Ivana sa ministricom Gabrijelom Žalac u Zagrebu 07.02.2019.

Nastavlja se  uređenje dijela Trga Sv. Ivana koji se nalazi na samom ulazu u staru gradsku  jezgru Vrbnika, te uređenje kolne i pješačke površine uz sami trg. Trenutno se na trgu nalazi parkiralište i kiosci za prodaju voća, brze hrane i tiska te svojim izgledom ostavljaju loš dojam pri ulasku u staru gradsku jezgru. Realizacija ima za cilj postojeće parkiralište prenamijeniti u isključivo pješačku zonu odnosno trg koji bi svojom vizurom i sadržajem obogatio postojeću kulturno -turističku ponudu Vrbnika. Budući da je Vrbnik poznat kao izletničko mjesto ,prostor trga koji je okružen stoljetnim stablima nudi idealno odmorište u samom centru nakon razgledavanja grada. Još jedna posebnost je da se uz rubni pojas trga postavi stanica za punjenje e-automobila te prostor sa e-biciklima čime se dodatno doprinosi energetskoj učinkovitosti grada. Realizacija projekta predviđena je za  prvu polovicu 2019.godine te se svi radovi planiraju završiti do početka turističke sezone .

Ukupna procijenjena vrijednost investicije sa Pdv-om je oko 1.400.000,00 kn ,a za ovaj projekt ukupno nam je odobreno 500.000,00 kn potpora i 30.000,00 kn donacije.

Primljene potpore:

–          Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije za trg je odobrilo  : 300.000,00kn

–          Ministarstvo turizma za punionice e-bicikala odobrilo je : 125.000,00 kn

–          Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za nabavku e-bicikala odobrilo je: 75.000,00 kn

 


Objavljeno: 8. veljače 2019