∼ ODRŽANO SLUŽBENO PROGLAŠENJE SUDIONIKA PROJEKTA “27 SUSJEDSTAVA”

U Krku je održano službeno proglašenje 27 zajednica koje su putem javnog poziva za iskaz interesa odabrane sudjelovati u “27 susjedstava”, jednom od sedam programskih pravaca u sklopu Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture.  Program je započeo u 18:30 s krčkog gradskog kolodvora uz zvukove limene glazbe, a onda je povorka predvođena glazbenicima krenula prema Kuli na obali gdje je bila postavljena bina za govore organizatora.

Odabranih 27 susjedstava su: Gornji Kuti, Fužine, Brod na Kupi, Delnice, Gomirje, Mrkopalj, Matulji, Čavle, Jelenje, Krk, Cres, otok Unije, otok Rab, Malinska-Dubašnica, Vrbnik, četvrt Pehlin, Sveučilišni kampus, Drenova, četvrti Turnić- Mlaka, Škurinje, Lovran, Opatija, Kastav, Kostrena, Praputnjak, Novi Vinodolski i Crikvenica.

Programski pravac “27 susjedstava” ima za cilj osnaživanje lokalnih zajednica kroz jačanje ljudskih potencijala, razvijanje međuljudskih odnosa, organiziranje kulturnih aktivnosti i povećanje kulturnih sadržaja. Organizirati će se umjetnička događanja, edukacijske aktivnosti, različiti kulturni programi te ostali sadržaji od interesa za lokalnu zajednicu.

Susjedstva predstavljaju timovi, koji će biti educirani kako bi mogli kvalitetno osmišljavati i provoditi projekte i programe, uključivati članove lokalne zajednice te surađivati sa sličnim zajednicama u inozemstvu. Kroz “27 susjedstava” formirat će se neformalna mreža aktera u kulturi, a svaka od uključenih zajednica ostvarit će suradnju s po jednom zajednicom iz svake od zemalja članica EU. Finale čitavog programa dogodit će se u 2020. kroz “Festival susjedstava” na kojem će lokalne zajednice javno predstaviti sebe, svoj rad i svoja međunarodna partnerstva.

Više o svemu možete pročitati i na portalu OTOK KRK dok kratku reportažu možete pogledati OVDJE.

 

 

 


Objavljeno: 27. ožujka 2017