∼ PLAVA ČISTKA 2015. U OPĆINI VRBNIK

I ove se je godine Općina Vrbnik kao obalna općina uključila u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj „Plavu čistku“. Ista se u sklopu regionalne akcije Let’s do it Mediterranean 2015. organizira u sklopu svjetske akcije World Cleanup.

Akciju je na području Primorsko-goranske županije koordinirala udruga Žmergo iz Opatije, a na području Općine Vrbnik održana je u subotu 09.05. s početkom u 9,00 sati. Kako bi akcija bila što uspješnija Općina i TZO Vrbnik potrudile su se da putem službenih web stranica, društvenih mreža, posebnim oglasima istaknutim na vidljivim mjestima, poslanim pozivima, objavama u raznim medijima u što većem broju animiraju lokalno stanovništvo da se uključe u ovu hvalevrijednu akciju.

I Upravni odjel za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije svake godine pred početak turističke sezone organizira putem trgovačkog društva «Dezinsekcija» d.o.o. Rijeka čišćenje nepristupačnih prirodnih morskih plaža brodovima čistačima.

U akciji je sudjelovalo 40-tak osoba. Većina nisu bili žitelji Općine Vrbnik. Čistile su se plaže na potezu od Vrbnika prema Risiki ( Kostrijčica, Rasohi, Mala Javna, Javna Melska, Sv. Marek i Supovica), podmorje u luci Vrbnik, kupalište Zgribnica, te plaže Namori i Pod Kovač. Napunjena su tri velika kontejnera raznog otpada i to jedan u Vrbniku i dva u Sv. Marku.

Poseban doprinos akciji dali su članovi udruge Obala naših unuka iz Rijeke, članovi PD Obzova otok Krk, ronioci Dive centra u Vrbniku, vrbnički barkarioli, te žitelji Risike i Vrbnika. Kako je to izgledalo u subotu može se vidjeti na službenim stranicama te facebook i twitter stranicama TZO Vrbnik.

Svima se ovim putem najiskrenije zahvaljujemo i pozivamo da se našem pozivu odazovu i dogodine

FOTOGRAFIJE EKO AKCIJE U UVALI SUPOVICA MOŽETE POGLEADTI OVDJE. (AUTOR FOTOGRAFIJA JE GOSP. STJEPAN JANEKOVIĆ)


Objavljeno: 14. svibnja 2015