∼ POZIV NA KONFERENCIJU “NEVIDLJIVI:RAZLIČITOST U KULTURI I KREATIVNIM INDUSTRIJAMA”

Pozivaju se svi zainteresirani  na međunarodnu konferenciju „Nevidljivi: različitost u kulturi i kreativnim industrijama“ koja će se od 12. do 14. rujna ove godine održati u Rijeci, u prostoru RiHuba (Ivana Grohovca 1a).

 Na konferenciji će sudjelovati 30-ak domaćih i stranih predstavnika kreativnih industrija te djelatnika u kulturi, znanosti, umjetnosti, medijima, a bit će predstavljeno i pionirsko istraživanje o različitosti u ovim područjima, prvo takve vrste provedeno u Hrvatskoj.

Radni jezik konferencije je engleski. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a prijave su otvorene do 11. rujna, putem poveznice: https://bit.ly/2K1k2az.

Konferencija je sastavni dio projekta Diversity mixer koji je financiran europskim sredstvima kroz Program o pravima, jednakosti i građanstvu Europske unije (2014-2020), a zajednički ga provode RIJEKA 2020 d.o.o. i Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj, kao pridruženim partnerom. 

Rijeka se kao Europska prijestolnica kulture u dijelu svojeg programa bavi upravo različitostima, pa i sloganom Luka različitosti neprekidno naglašava važnost uključivanja isključenih. Projekt Diversity Mixer je pokušaj da se tema različitost propita i na polju kulturnih i kreativnih industrija te konkretizira u politikama i praksama upravljanja različitošću.

Ovdje ( Konferencija Nevidljivi_Diversity Mixer ) možete pročitati  više informacija o samoj konferenciji i nadamo se da ćete nam se pridružiti!

 

 


Objavljeno: 10. rujna 2019