∼ POZIV NA OVOGODIŠNJE UŽANCE 12 KOLOVOZA 2018.

Organizacija: Vrbničko kulturno društvo Frankopan

Potpora: Općina Vrbnik

Suorganizator: Općina Vrbnik, TZO Vrbnik

VRBENSKE UŽANCE – 12. VIII. 2018.

POZIV ZA SUDJELOVANJE I POTPORU MANIFESTACIJI

Poštovani,

obavještavamo Vas da će se ove godine po šesti put održati Vrbenske užance, uprizorenje starinskih običaja, folklora i nekadašnjeg načina života u staroj gradskoj jezgri po vrbničkim trgovima i ulicama.

U nedjelju 12.VIII. bit će postavljeni različiti prizori na Škujici, zgorun Placun, Pre Sparov zid, na Placi, na Saližu, Pre Sveti Križ, Opjici, Maloj placi, Baćin dvoru, Etno kući, na Dvercih (lokacije nisu konačne). Cilj je oživiti trgove i ulice originalno postavljenim scenama sa starinskim namještajem, rekvizitima, alatima i sl. Kostimirani sudionici pokušat će pjesmom, plesom i prezentacijom različitih aktivnosti rekonstruirati starinski način života i prizvati duh prošlih vremena. Vlasnici ugostiteljskih objekata, vinarija, galerija, suvenirnica, frizerskih salona, turističkih agencija, konoba i sl., ali i pojedinci koji žive u starom gradu pozvani su da oplemene svoje prostore na predloženi način i uključe se u manifestaciju.

Prijedlog: vlasnici, voditelji ili djelatnici mogli bi taj dan biti prigodno odjeveni predlažemo: mušku ili žensku narodnu nošnju ili starinska košulju , mornarsku majicu, široki kamižot ili fris, suknjicu, starinska frizuru (pletenice), starinski nakit i sl. Na taj način bi se duh starih vremena osjetio i doživio i u vašem objektu!

Ove godine obilježavamo 900 godina spomena knezova Krčkih Frankopana i 630. obljetnicu Vrbničkog statuta. Program započinje u 18.00 sati po lokacijama, a na Škujici u 20.30 dolaskom Frana Frankopana nakon ženidbe s Graca u Vrbnik i nastupom folklora. U 22.00 na Dvercih će biti i prigodno uprizorenje. Program se nastavlja spontanim druženjem po gradu i na Škujici gdje će nas zabavljati Family Band.

Organizatori su članovi Vrbničkog kulturnog društva Frankopan, no cilj nam je okupiti čim veći broj entuzijasta, domaćih i gostiju, različitih dobnih skupina. Lani je sudjelovalo oko 100-ak sudionika, nadamo se uključivanju dosadašnjih i novih sudionika.

Ukoliko niste u mogućnosti sudjelovati u manifestaciji kroz uprizorenja po lokacijama u starogradskoj jezgri, možete nas podržati na neki drugi način, počastite sudionike ili pridonesite po svom prijedlogu.

Svi zainteresirani mogu se javiti članovima Izvršnog odbora Frankopana ili u ured TZO Vrbnik.

Manifestacija će biti promovirana kroz medije stoga osobito poduzetnici u tome mogu vidjeti priliku za svoju promociju, ukoliko nam se pravovremeno jave.

Pridružite nam se u ovoj manifestaciji starine i dobre volje!

 

*U slučaju lošeg vremena, program se odgađa za sljedeću nedjelju, 19.8.2018.

 

Predsjednica VKD-a Frankopan                          Direktorica TZO Vrbnik

Ivana Vadnov                                                                 Sanja Polonijo

099 200 3865                                                                     857-479

ivana.vadnov@gmail.com                                         info@vrbnik.hr

 

 


Objavljeno: 6. kolovoza 2018