Novosti

Poziv na podnošenje prijedloga za potporu mjerama informiranja povezane sa zajedničkom poljoprivrednom politikom

Poštovani,

Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za potporu mjerama informiranja kojima će se sufinancirati projekti informiranja javnosti o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici (ZPP).

Projekti mogu uključivati televizijske priloge o poljoprivredi i inovacijama, posjete poljoprivrednim gospodarstvima, informativne kampanje, audiovizualne i medijske aktivnosti te aplikacije za pametne telefone i tablete.

U pozivu na podnošenje prijedloga, koji se objavljuje jednom godišnje, može sudjelovati svaka osoba ili pravni subjekt, kao što su udruge ili nacionalna tijela. Europskim pravilima utvrđena su dva cilja za sve mjere informiranja:

  • objasniti i osvijestiti potporu EU-a poljoprivredi i ruralnom razvoju u okviru ZPP-a,
  • surađivati s poljoprivrednicima i drugim akterima u ruralnim područjima koji bi trebali dodatno informirati svoje izborne jedinice i širu javnost o ZPP-u.

Rok za podnošenje prijedloga za potporu mjerama informiranja povezanima sa ZPP-om za 2022. godinu je 25. siječnja 2022. godine.

Više informacija o Pozivu dostupno je na poveznici: https://prigoda.hr/2022/01/11/poziv-na-podnosenje-prijedloga-za-potporu-mjerama-informiranja-povezane-sa-zajednickom-poljoprivrednom-politikom-rok-25-sijecnja-2022/

Molimo Vas da informaciju o ovome Pozivu proslijedite potencijalnim korisnicima u Vašem djelokrugu rada, a koji bi mogli biti potencijalni prijavitelji projektnih prijedloga na navedeni Poziv.

S poštovanjem,

Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije