∼ POZIV NA PREKOGRANIČNI DOGAĐAJ U SKLOPU PROJEKTA “OŽIVLJEN KRAS”

Općine Vrbnik i Punat zajedno s Kobilarnom Lipica iz Slovenije partneri su na prekograničnom projektu pod nazivom „Očuvanje raznolikosti na kraškim područjima uz pomoć revitalizacije kulturne i renaturacije prirodne baštine“ koji je poznat još i pod akronimom „OŽIVLJEN KRAS“. Projekt je sufinanciran od strane operativnog programa IPA (Instrument predpristupne pomoć) Slovenija – Hrvatska za razdoblje 2007.-2013. i prioritetno se bavi s tri pilot područja, i to:

–         uređenjem posjeda Lipica na matičnom Krasu u Sloveniji

–         uređenjem područja tradicionalnog puta od Vajavine do Kozice u Vrbniku

–         uređenjem tradicionalnog puta Prgon – Tri križa iznad Punta .

Projekt OŽIVLJEN KRAS doprinijet će ciljevima kao što su: primjereno održavanje zaštićenih i prirodnih područja i sprečavanje daljnjeg zarastanja krajolika, povećanje vrijednosti prirodnih i kulturnih elemenata krasa preko revitalizacije i renaturacije baštine i osvještavanje lokalnog stanovništva i posjetitelja područja o važnosti prirodnih i kulturnih resursa i načinima njihova očuvanja.

Pozivamo sve stanovnike Općina Punat i Vrbnik kao i sve zainteresirane da u subotu 22. kolovoza 2015. godine prisustvuju prekograničnom događaju koji ima za cilj predstavljanje ostvarenih rezultata projekta „OŽIVLJEN KRAS“ široj javnosti. Program će započeti u 17,00 sati u prostorijama Narodnog doma Općine Punat, a završiti će koncertom  na  morskoj pozornici Vajavina u Vrbnik.

PLAKAT-OŽIVLJEN KRAS


Objavljeno: 19. kolovoza 2015