∼ POZIV NA PREZENTACIJSKU RADIONICU “27 SUSJEDSTAVA” U VRBNIKU-RIJEKA2020-EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE

PRENOSIMO POZIV KOORDINATORICE ZA PODRUČJE KVARNERSKIH OTOKA:

 

Poštovani,

 

moje ime je Neli Nežić i jedna sam od tri koordinatora na projektnom pravcu “27 susjedstava”. Zadužena sam za područje kvarnerskih otoka.

“27 susjedstava” jedan je od sedam programskih pravaca u okviru programa “Rijeka2020 – Europska prijestolnica kulture“. U ovom programskom pravcu sudjelovat će dvadeset i sedam susjedstava/zajednica s područja Primorsko-goranske županije pri čemu će biti podjednako zastupljene zajednice s otoka, obalnog područja, zaleđa, gorja te grada Rijeke. Cilj “27 susjedstava” jest osnaživanje lokalne zajednice kroz jačanje ljudskih potencijala, razvijanje međuljudskih odnosa, organiziranje kulturnih aktivnosti i povećanje kulturnih sadržaja. Organizirat će se umjetnička događanja, edukacijske aktivnosti, različiti kulturni programi, te ostali sadržaji od interesa za lokalnu zajednicu.

19. rujna 2016. otvoren je „Poziv za iskazivanje interesa kandidata za sudjelovanje u programskom pravcu 27 susjedstava“ koji je otvoren do 30. studenog 2016. godine. Putem ovog Poziva želi se izabrati 27 susjedstava s područja Primorsko-goranske županije koja će direktno ući u programski pravac i postati dio Rijeka2020 – Europske prijestolnice kulture. Na web stranici www.rijeka2020.eu/27s možete pronaći  tekst Poziva, prijavni obrazac te Smjernice za prijavu na poziv. Na poziv se prijavljuju timovi ljudi koji dolaze iz zajednice, a mogu biti fizičke i pravne osobe. Više o tome možete naći u Smjernicama.

24. listopada 2016. (ponedjeljak) s početkom u 15h u prostorijama Općine Vrbnik, Trg Škujica 7, u Vrbniku organizirat će se prezentacija programa „27 susjedstava“ koja će se sastojati od prezentacijskog i radioničkog dijela. Prezentacija s radionicom zamišljena je u trajanju od 15 -17 h.

Cilj prezentacije jest upoznati sudionike s programskim pravcem „27 susjedstava“, osvijestiti potencijale te predložiti kako putem njih odgovoriti na društveno kulturne izazove, potaknuti na suradnju i motivirati na uključivanje u ovaj projektni pravac. Također ćemo se osvrnuti na to kako kvalitetno ispuniti prijavni obrazac, a sve s idejom olakšavanja procesa prijave timovima unutar vaše lokalne zajednice.

Budući da ste jedan od važnih aktera u društveno-kulturnom životu unutar vaše zajednice, pozivamo vas i vaše članove na prezentaciju kako biste se upoznali s materijom.

Molimo vas da vaše sudjelovanje potvrdite putem e-maila: otoci27@rijeka2020.eu s navedenim brojem osoba koje će doći na prezentaciju. Također vas ljubazno molimo da na radionicu/prezentaciju ponesete blok za pisanje i olovku.

Molimo Vas da ovu informaciju prenesete svima drugima u vašoj lokalnoj zajednici za koje smatrate da bi mogli biti zainteresirani.

Tijekom prezentacije/radionice biti će nekoliko pauza te je osigurano osvježenje za sve sudionike.

Radujemo se susretu!

Srdačno,

Neli Nežić

koordinatorica za otoke

projekt “27 susjedstava”

Rijeka2020 – Europska prijestolnica kulture

————————————————-

Coordinator for the Kvarner islands area

Project “27 neighbourhoods”

Rijeka2020 – European Capital of Culture

————————————————-

mob/mobile phone: 00 385 98 865 807

e-mail: otoci27@rijeka2020.eu

 


Objavljeno: 20. listopada 2016