∼ POZIV ZA SUDJELOVANJE U IZRADI PUR-a

IZRADA PROGRAMA UKUPNOG RAZVOJA OPĆINE VRBNIK ZA RAZDOBLJE 2015.-2020.GODINE

POZIV ZA SUDJELOVANJE

 

U sklopu mjere 7 Ruralnog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede objaviti će natječaj vezan uz izradu Razvojnih strategija odnosno Programa ukupnog razvoja Općina (PUR)  za razdoblje od 2015. do 2020. godine. Općina Vrbnik sprema se prijaviti na navedeni natječaj kako bi izradila Program ukupnog razvoja Općine Vrbnik (PUR). Kako se objava samog natječaja očekuje vrlo brzo, odnosno u prvom kvartalu 2015. godine započeli smo s pripremama za izradu PUR-a kako bi sve bilo spremno u trenutku objave natječaja. 

Organizirali smo okrugli stol o održivom razvoju Općine čije zaključke i smjernice za izradu plana razvoja možete pročitati na našim stranicama. Na radionici održanoj 16. siječnja 2015. g.  sudjelovali su  gospodarstvenici s područja Općine. 

Pripremne radnje za izradu PUR-a provode se u suradnji s tvrtkom „Sensum d.o.o.“ iz Rijeke.

Izrada Programa ukupnog razvoja treba dati odgovor na viziju održivog razvoja s osloncem na postojeće resurse i njihovo učinkovito korištenje. Plan ukupnog razvoja (PUR) bavi se ključnim pitanjima koja utječu na zapošljavanje, prihod, privlačenje investicija, pristup kapitalu, komunalne usluge, prometnu infrastrukturu, turizam te na druge čimbenike izravno povezane s održivim gospodarskim rastom i napretkom.

Osim navedenog potrebno je istaknuti kako će na temelju PUR-a Općine Vrbnik biti moguće prijaviti se na natječaje po mjerama Programa ruralnog razvoja RH 2015.-2020 s ciljem osiguravanja daljnjih EU sredstva za funkcioniranje kako Općine Vrbnik tako i svih privatnih i pravnih osoba koje se putem svojih OPG-a, obrta, poduzeća ili udruga žele prijaviti na razne natječaje koji će biti raspisani od strane raznih Fondova EU ili naših ministarstava budući da je jedan od temeljnih uvjeta da projekti koji se prijavljuju moraju biti u skladu sa PUR-om Općine odnosno moraju biti dio PUR-a.

Molimo sve mještane Općine Vrbnik, kao i sve one koji promišljaju o njegovom razvoju da se sa svojim sugestijama uključe u izradu PUR-a te svoje prijedloge pošalju na mail info@opcina-vrbnik.hr ili nikolina@opcina-vrbnik.hr.

 

 

                                                                                                                 Općinska načelnica

 


Objavljeno: 19. siječnja 2015