∼ PREDAVANJE: MLADI I DRUŠTVENE MREŽE, 07.04.2017., GRAD KRK

Članovi prioriteta za Građanski odgoj Plana za zdravlje i socijalno blagostanje Primorsko-goranske županije, projekta “Zdrava županija”(mag.poli. Jovana Cutul Mahulja i mag.prof. Maria Elena Brusić) te projekta “Zdravi Grad Krk – otok Krk” pokreću tribine i radionice na kojima će se upoznavati i raspravljati o temama vezanim za mlade, probleme s kojima se susreću te posebice s građanskim odgojem.

Prva tribina u nizu nosi naziv „Mladi i društvene mreže“ gdje će se poseban osvrt dati na opasnosti koje se nalaze na društvenim mrežama, kako ih izbjeći, nasilje na društvenim mrežama, govor mržnje, ali i kako korisno koristiti iste.
Svi su pozvani sudjelovati na tribini koja će se održati 07.04.2017. godine u Velikoj vijećnici grada Krka u 16:30.
Uvodno predavanje održati će Mihaela Korman iz udruge SOS Rijeka, što je uopće online nasilje, koje su sličnosti i razlike s klasičnim nasiljem, što možemo poduzeti kako bismo ga spriječili, a što možemo napraviti ako se svejedno dogodi, a Marija Renić iz Zaklade za razvoj civilnog društva će prezentirati njezina iskustva i kampanju Nije smiješno.

Program se odvija u okviru projekta ” Zdravi Grad Krk – otok Krk ” te će biti prva od brojnih aktivnosti koje će se provoditi na otoku Krku za mlade. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže te sudjeluju u raspravi o ovoj temi. Želimo pružiti znanja srednjoškolcima, ali i roditeljima da se bolje snađu situacijama koje donosi virtualna stvarnost i društvene mreže.

Projekt podržavaju i u njemu sudjeluju:
Grad Krk, Općine otoka Krka, Primorsko-goranska županija, UDRUGA Kreativni Krk, Članovi prioriteta za građanski odgoj, koordinacija projekta „Zdravi Grad Krk – otok Krk“, Gradsko društvo Crvenog križa Krk, Forum mladih antifašista otoka Krka te LAG Kvarnerski otoci.

za mlade

 


Objavljeno: 7. travnja 2017