∼ PRIKUPLJANJE POMOĆI ZA IZBJEGLICE NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Hrvatski Crveni križ otvorio je apel Pomozimo izbjeglicama na području Republike Hrvatske i time pokrenuo prikupljanje novčanih i materijalnih donacija.

Donirati je moguće: uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, IBAN HR69 23400091 511555516 (poziv na broj 14), s time da je za uplate iz inozemstva SWIFT PBZGHR2X, zatim putem Internet stranice Hrvatskog Crvenog križa, te pozivom na telefonski broj 060 9011 (6,25 kn, s PDV-om).

Prikupljenim novčanim sredstvima izbjeglicama će se osigurati hrana, voda, higijenske potrepštine i setovi za prvu pomoć. Dio sredstava bit će utrošen za troškove distribucije humanitarne pomoći, kao i za aktivnosti interventnih timova koji će, ako se javi potreba, biti poslani na područja gdje se nalaze izbjeglice. Radi se ljudima koji će ondje pružati psihosocijalnu podršku te pomagati u dijeljenju humanitarne pomoći.

Uz to, pokrenuto je prikupljanje materijalnih donacija koje se dostavljaju najbližem društvu Hrvatskog crvenog križa. Od artikala isključivo se traže: tost i dvopek, sir u listićima, riblje konzerve, pileće paštete, datulje i grožđice, dječja hrana (kašice u staklenkama i formule za mješanje s vodom), suhi keksi (malena pakiranja), maleni sapuni, maramice za dezinfekciju bez alkohola, gelovi za dezinfekciju bez alkohola, dječje pelene u različitim veličinama i higijenski ulošci. Prema tome, neće se preuzimati niti distribuirati niša osim prethodno navedenog!

Gradsko društvo Crvenog križa Krk materijelne donacije (isključivo one s popisa) prikupljat će u Centru za socijelnu skrb u gradu Krku, 21. rujna, od 08.00 do 14.00 sati, te u prostorijama Društva (Klub 60+) u Omišlju, i to 21., 22. i 23. rujna, od 17.00 do 19.00 sati.

Kontakti:
Gradsko društvo Crvenog križa Krk
crveni.kriz.krk@gmail.com
051/ 221 094

Objavljeno: 21. rujna 2015