∼ PROSLAVA 20. OBLJETNICE VRBNIČKOG KULTURNOG DRUŠTVA FRANKOPAN

U nedjelju 13. prosinca 2015. u 17,00 sati u Zadružnom domu u Vrbniku održat će se svečana proslava povodom obilježavanja 20 godina postojanja Vrbničkog kulturnog društva Frankopan. U programu sudjeluju članovi Društva, sopci, kanturice, mali folkloraši, a posebni gosti bit će Ženska klapa Kastav pod ravnanjem umjetničkog voditelja Saše Matovine.

Vrbničko kulturno društvo Frankopan osnovano je 1995. godine i od tada neprekidno djeluje s ciljem očuvanja i njegovanja bogate vrbničke kulturno-povijesne i folklorne baštine. U Društvu djeluju dvije folklorne skupine za djecu i za odrasle, a već 2 desetljeća djeluje i Škola sopel i kanta, 2 puta godišnje izdajemo glasilo Vrbničke vidike, organiziramo različite manifestacije, obilježavanja obljetnica, predstavljanja knjiga, izložbe, stručne skupove, radionice i ljetne škole te pokušavamo pridonijeti kulturi življenja u svome mjestu. Društvo okuplja mlade i starije, a posebno je usredotočeno na rad s djecom. U organizaciji naših programa, aktivnosti i ciljeva podržava nas Općina Vrbnik, Primorsko-goranska županija kao i lokalni poduzetnici, zadruge i pojedinci.

Veselimo se zajedničkom okupljanju svih koji su aktivno sudjelovali, podržavali i na bilo koji drugi način doprinosili ostvarivanju programa, aktivnosti i ciljeva našega Društva, a na dobrobit Vrbnika. Pozivamo i sve prijatelje našeg Društva i Vrbnika.

(Dina Valković, predsjednica Vrbničkog kulturnog društva Frankopan)


Objavljeno: 11. prosinca 2015