∼ TURISTIČKO-PROMIDŽBENI FILM “VRBNIK” UVRŠTEN U SLUŽBENU KONKURENCIJU 17. INTERNATIONAL TOURFILM FESTIVALA

U okviru 21. INTERSTAS/Međunarodna smotra turizma, filma i 32. Europske dodjele međunarodnih turističkih nagrada zaslužnim za turizam te 13. KEA/EFE-CRO/ Predstavljanje hrvatskih gradova za „Zlatni cvijet Europe“, održat će se i 17. Međunarodni festival turističkog filma – ITF ‘CRO. Sve tri priredbe organiziraju se; uz potporu FIJET i FEST/Svjetske i Europske federacije turističkih novinara, Ministarstva turizma Republike Hrvatske, HTZ, pod pokroviteljstvom grada Solina, i visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, g. Ive Josipovića.

Na 17. Međunarodnom festivalu turističkog filma – ITF ‘CRO, iz 58 zemalja svijeta sa svih kontinenata, pristigla su 243 turistička, putopisno – dokumentarna, ekološka filma. Selekcijsko povjerenstvo nominiralo je 54 filma. Od toga 41 je strani i 13 filmova su iz Hrvatske, među kojima i jedan film u novom 3D mediju, te se natječu za neku od festivalskih nagrada. Odlukom Međunarodnog žirija Festivala, uz Posebna priznanja i Diplome, bit će dodijeljene glavne nagrade; za najbolji hrvatski turistički film – „Baldo Čupić“ i nagrade za najbolju režiju, scenarij, glazbu, sliku i montažu; Trofej „DUJAM“ i Grand Prix  – ITF ‘CRO 2014.

Među nominiranima se nalazi i TURISTIČKO-PROMIDŽBENI FILM ” VRBNIK” (DVD, 11:50 min), koji je uvršten u službenu konkurenciju te će biti prikazan na Festivalu u Solinu, u jednom od termina: 5. 6. ili 7.11 2014.g.

FILM POGLEDAJTE NA SLIJEDEĆEM LINKU.


Objavljeno: 6. listopada 2014