∼ U PŠ VRBNIK ODRŽANA PROTUPOŽARNA VJEŽBA

U srijedu 29. ožujka u našoj je školi održana protupožarna vatrogasna vježba. Vježba je započela na početku trećeg školskog sata oglašavanjem školskog zvona i mirisom lažnog dima, a trajala je oko 30 minuta.

Zvonjava nas je obavijestila o «požaru» te smo mirno pod vodstvom svojih učitelja izašli van iz škole i zaustavili se na školskom igralištu. Polaznici Dječjeg vrtića «Katarina Frankopan» zajedno sa svojim tetama te učenici iz učionice u prizemlju evakuirani su na parkiralište škole. Voditeljica škole pozvala je vatrogasce iz Krka. Učiteljica Lucija Šarinić imala je za zadatak obavijestiti vatrogasce da nije izašla jedino jedna učenica petog razreda. Izlazak iz škole trajao je jednu minutu, što je izvrsno, kako smo kasnije čuli od vatrogasnog zapovjednika Dinka Petrova.

Najprije su stigli vatrogasci iz Vrbnika, koji se nalaze u blizini naše škole te započeli s gašenjem požara. Stigli su uskoro i vatrogasci JVP Krk te se priključili u gašenju i spašavanju unesrećene učenice koju je odglumila Viktorija Baljak. Ubrzo je sve bilo pod kontrolom i akcija je završena.

Nakon vježbe svi smo se okupili na školskom igralištu gdje se je zapovjednik Petrov kratko osvrnuo na inscenirani interventni događaj. Pohvalio je našu brzinu i mirnoću te nas uputio još jednom kako se valja ponašati u situacijama koje zahtijevaju intervenciju vatrogasaca. Ravnatelj naše škole Serđo Samblić izrazio je zadovoljstvo suradnjom JVP Krk i naše škole.

Hrabre vatrogasce počastili smo hranom i pićem, a mi smo se uputili u naše učionice i nastavili s nastavom.

(Autor teksta: Marta Zahija, 7. razred)

PREUZETO S INTERNETSKIH STRANICA PŠ VRBNIK


Objavljeno: 30. ožujka 2017