∼ VRBENSKE UŽANCE 2015. (POZIV ZA SUDJELOVANJE I POTPORU MANIFESTACIJI)

Organizacija: Vrbničko kulturno društvo Frankopan

Potpora: Primorsko-goranska županija, Općina Vrbnik, TZO Vrbnik

 

VRBENSKE UŽANCE – 15. VIII. 2015.

POZIV ZA SUDJELOVANJE I POTPORU MANIFESTACIJI

Poštovani,

obavještavamo Vas da će se 15. VIII. 2015., u subotu na Velu Gospu po treći put održati Vrbenske užance, uprizorenje starinskih običaja, folklora i nekadašnjeg načina života, ovaj put s novom koncepcijom. Manifestacija će započeti na Škujici, no različiti prizori će biti postavljeni zgorun Placun, na Placi, Opjici, Baćin dvoru, na Dvercih (lokacije nisu konačne). Cilj je oživiti trgove i ulice originalno postavljenim scenama sa starinskim namještajem, rekvizitima, alatima i sl. Kostimirani sudionici pokušat će pjesmom, plesom i prezentacijom različitih aktivnosti rekonstruirati starinski način života i prizvati duh vremena s početka stoljeća. Vlasnici ugostiteljskih objekata, vinarija, galerija, suvenirnica, frizerskih salona, turističkih agencija, konoba i sl., ali i pojedinci koji žive u starom gradu pozvani su da oplemene svoje prostore na predloženi način i uključe se u manifestaciju.

Organizatori su članovi Vrbničkog kulturnog društva Frankopan no cilj nam je okupiti čim veći broj entuzijasta različitih dobnih skupina. Dosad je sudjelovalo oko 60 sudionika, nadamo se uključivanju novih.

Ukoliko niste u mogućnosti sudjelovati u manifestaciji kroz uprizorenja, možete nas podržati na neki drugi način, počastite sudionike ili pridonesite po svom prijedlogu.

DOGOVOR za sve zainteresirane sudionike i podržavatelje manifestacije je 11.VIII.2015. u utorak u vjeronaučnoj dvorani u 21:00. Možete se također javiti i članovima Izvršnog odbora Frankopana ili u ured TZO Vrbnik.

Manifestacija će biti promovirana kroz medije stoga osobito poduzetnici u tome mogu vidjeti priliku za svoju promociju, ukoliko nam se pravovremeno jave.

Unaprijed zahvaljujemo!

U Vrbniku, 10. kolovoza 2015.

 

Predsjednica VKD Frankopan                                               Direktorica TZO Vrbnik

Dina Valković                                                                       Sanja Polonijo

091/5951638                                                                       857-479

dinavalkovic@gmail.com                                                       info@vrbnik.hr

 


Objavljeno: 10. kolovoza 2015