∼ VRBNIK GLAGOLJA

U nedjelju 24. srpnja 2016. u 21.00  pozivamo Vas na svečano otvorenje izložbe učeničkih radova Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Krk u dom na Škujici u Vrbniku. Izložba pod nazivom Glagoljaške fraške bit će otvorena sve do 4. kolovoza 2016. u večernjim satima. Glagoljaške fraške i Ljetna škola glagoljice dio su manifestacije Vrbnik glagolja koju organizira Vrbničko kulturno društvo Frankopan.

Izložba će biti postavljena po drugi put. Nakon premijere u Galeriji Decumanus, nadamo se da će kreativni radovi inspirirani glagoljaškom baštinom ponovno oduševiti zainteresirane posjetitelje upravo u glagoljaškom Vrbniku. Radovi su nastali u okviru cjelogodišnjeg projekta Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Krk pod nazivom Slovim i glagoljam, a vrijedni učenici različitih srednjoškolskih usmjerenja pod vodstvom svojih mentora stvarali su svjetlopise, likovne radove, video uratke, cvjetne aranžmane, svjetlosne iluminacije, fraške, ali i kulinarske delicije. Tko su autori i njihovi mentori, što će predstaviti, dođite pogledati, poslušati i okusiti u Vrbnik.

Otvorenjem izložbe započinje tjedan glagoljanja u Vrbniku. U ponedjeljak 25. srpnja 2016. s radom započinje i četvrta Ljetna škola glagoljice koju VKD Frankopan organizira u suradnji s Katedrom Čakavskog sabora Kornić. Prijavljenih 40 polaznika upoznat će se glagoljičkim pismom i glagoljaškom baštinom kroz 4 tečaja prilagođena dobi i prethodnom predznanju. Ljetna škola će kao i svake godine završiti svečanom podjelom diploma u subotu 30. srpnja 2016. u domu na Škujici.

U petak, subotu i nedjelju 29., 30., i 31. srpnja 2016. pozivamo u Vrbnik izlagače, umjetnike, hobiste i poduzetnike koji se bave izradom različitih predmeta i umjetnina inspiriranih glagoljicom i zavičajnom baštinom da dođu izložiti svoje radove na besplatnim izlagačkim mjestima koje će osigurati Turistička zajednica Općine Vrbnik.

Naučite nešto o glagoljaškoj baštini ili samo uživajte u izložbi inspiriranoj glagoljaškom baštinom ili pak ponesite nešto za uspomenu s utiskom našeg zavičajnog identiteta, dođite i zaglagoljajte u glagoljaškom Vrbniku!

Dina Valković, predsjednica VKD-a Frankopan

 


Objavljeno: 20. srpnja 2016