∼ VRBNIK-RIBARNICA JAZZ FEST

Festival se održava u sklopu Vrbnik music campa s ciljem promocije glazbe.

Ove godine okuplja niz interesantnih imena sa hrvatske i svjetske jazz scene koji će se predstaviti slušateljima svojim autorskim projektima. Interesantan i raznolik program ponuditi će svim slušateljima vrhunsku izvedbu glazbenika i užitak u slušanju jazz glazbe. Festival se održava u prekrasnom ambijentu trga Ribarnica u Vrbniku koji pruža neiscrpnu inspiraciju glazbenicima i slušateljima. Koncerti počinju u 20:00 sati. Svi koncerti su besplatni.

14.07. BORNA ŠERCARS JAZZIANA CROATICA (Ansambl osnovan 2009.godine,nastoji očuvati hrvatsku glazbenu baštinu sa raznim folk utjecajima i nametnuti neke nove “standarde” u hrvatskom jazz izričaju. Jedan od ciljeva ansambla je proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i stvoriti brand koji će biti prepoznatljiv hrvatski.)

RJF-BornaSercar-002

15.07. TRIO SVETI (Trio Sveti je kreativna demokratija u kojoj su autorski zastupljeni svi članovi grupe. Njihov zajednički izraz je emotivno upečatljiv, spontan, virtuozan, unikatan. DVD Trio Sveti sa koncerta odrzanog u beogradskom pozoristu na Terazijama svedoci slikom i tonom o kvalitetu njihovog zivog nastupa, kao i o fantasticnoj reakciji publike na njihovo muziciranje!)

16.07. DARKO JURKOVIĆ CHARLIE (Darko Jurković rođen je 20. travnja 1965. godine u Rijeci. Nižu glazbenu školu «Ivan Matetić Ronjgov» završio je 1979. godine na odijelu za violinu. Gitaru je počeo svirati kao samouk sa petnaest godina.)

RJF-darko_jurkovic

17.07. KONCERT POLAZNIKA VMC U KRKU (U sklopu Vrbnik music campa u Gradu Krku održava se koncert svih polaznika. Koncert je u 20:00 sati na trgu Kamplin.)

Koncert polaznika VMC u Krku

18.07. FOG PAINTERS (Kreativna improvizirana glazba je autohtoni dio europskog glazbenog naslijeđa budući da se improvizacija koristila u europskoj glazbi stotinama godina unazad..)

RJF-Fog_Painters

19.07. ZAVRŠNI KONCERT POLAZNIKA VMC 2015. (Zadnji dan Vrbnik music campa rezerviran je za zavröni koncert na kojem sudjeluju svi polaznici koji se predstavljaju publici i izvode raznolik glazbeni program.)

Završni koncert polaznika VMC 2015

 

INFORMACIJE:

Turistička zajednica Općine Vrbnik
Tel./fax 051 857-479;  mob. 091 234 5058
info@vrbnik.hr ; www.vrbnik.hr
 
Vrbnik Music Camp
www.vrbnikmusiccamp.com
info@vrbnikmusiccamp.com
Voditelj tečaja: Damjan Grbac
Mob: 00385 (0) 91 7633687

 


Objavljeno: 7. srpnja 2015