Novosti

Obavijest – Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2024. godini – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU

Općina Vrbnik (2)

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2024. godini.

Opći cilj Javnog poziva

stvaranje povoljnog okruženja za razvoj civilnog društva na otocima, jačajući ulogu i kapacitete organizacija civilnog društva i podržavajući njihovo umrežavanje.

Specifični cilj Javnog poziva

osnaživanje uloge i kapaciteta organizacija civilnog društva na otocima i to putem provedbe kvalitetnih projekata i inicijativa kojima se doprinosi poboljšanju kvalitete života otočnog stanovništva.

Prihvatljivi prijavitelji Javnog poziva

organizacije civilnog društva koje imaju sjedište i djeluju na području otoka, koje su osnovane u skladu s posebnim propisom kojim se uređuje civilno društvo.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava Javnog poziva iznosi: 300.000 EUR.

Minimalan iznos tražene financijske podrške:        4.000,00 EUR

Maksimalan iznos tražene financijske podrške:     10.000,00 EUR

 

Prijavu na ovaj Javni poziv prijavitelji mogu podnijeti isključivo elektroničkim putem kroz sustav www.financijskepodrske.hr, dok je rok za podnošenje projektnih prijava 19. veljače 2024. godine.

Više detalja  o pozivu dostupno je  na poveznici: https://prigoda.hr/2024/01/05/objavljen-javni-poziv-za-prijavu-projekata-poticanja-razvoja-civilnog-drustva-na-otocima-u-2024-godini/

Ujedno će se sredinom siječnja 2024. godine u organizaciji Ministarstva održati Online radionica namijenjena potencijalnim prijaviteljima.