Novosti

Obavijest – Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provedbu promotivnih aktivnosti Programa „Hrvatski otočni proizvod“ – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU

Općina Vrbnik (2)

Obavještavamo Vas da je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Uprava za otoke, objavilo Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provedbu promotivnih aktivnosti Programa „Hrvatski otočni proizvod“.

Javni poziv obuhvaća promotivne aktivnosti koje su realizirane u 2023. godini, a odnose se na skupna događanja (sajmove, manifestacije, konferencije, radionice, edukacije/seminare i dr.) te na projekte i programe promotivno – informativnog karaktera,  koji pridonose ostvarivanju ciljeva Programa „Hrvatski otočni proizvod“.

Za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava mogu se prijaviti: jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, javne ustanove te udruge, savezi udruga, zadružni savezi i turističke zajednice, ako ne obavljaju gospodarsku djelatnost.

Visina iznosa sufinanciranja od strane Ministarstva po pojedinoj aktivnosti može iznositi do najviše 3.000,00 eura pod uvjetom da taj iznos predstavlja do najviše 85% ukupnog iznosa troškova utrošenih za provedbu prijavljene aktivnosti.

Javni poziv je otvoren do 29. ožujka 2024., a više informacija dostupno je na poveznici: https://prigoda.hr/2024/01/03/objavljen-javni-poziv-za-dodjelu-bespovratnih-financijskih-sredstava-za-provedbu-promotivnih-aktivnosti-programa-hrvatski-otocni-proizvod/